Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 6 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Zelfmoordaanslag in centrum Istanbul

Een vrouwelijke terroriste heeft zichzelf vanmiddag opgeblazen in een politiebureau in het historische centrum van Istanbul. Dat heeft gouverneur Vasif Sahin verklaard. Een politieman kwam om het leven, een ander raakte gewond, meldt de Turkse krant Hürriyet.

Een vrouw zou het politiebureau zijn binnengelopen en daar in gebrekkig Engels hebben gezegd dat ze haar portemonnee was kwijtgeraakt. Daarna blies ze zichzelf op. Haar identiteit en motief zijn nog onbekend.

Sultanamet

De explosie vond plaats in het district Sultanahmet, het oudste en meest toeristische gedeelte van de stad waar onder meer de Hagia Sophia en Blauwe Moskee staan. Het is een van de drukstbezochte trekpleisters ter wereld.

Een lid van de extreem linkse groepering DKHP/C probeerde vorige week ook al een aanslag te plegen in de stad. Bij het Dolmabahcepaleis, een ander beroemd gebouw in het Europese deel van Istanbul, gooide een man handgranaten naar agenten. Die ontploften echter niet en de dader werd opgepakt. DKHP/C verklaarde wraak te willen nemen voor de dood van een 13-jarige jongen die in 2013 tijdens een demonstratie om het leven kwam door politiegeweld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zelfmoordaanslag in centrum Istanbul
Sluiten