Mario Wisse
Mario Wisse Nieuws 4 jan 2015 / 18:30 uur

‘Zeker vijftiende inbraak’ bij midgetgolfclub Almere

Mike Muntz is pissig. Voor de vijftiende keer – ‘maar het kan ook de achttiende keer zijn’ – is er ingebroken op het complex van de midgetgolfbaan in het Beatrixpark in Almere. Tijdens oudjaarsnacht werd volgens Muntz voor duizenden euro’s schade veroorzaakt vanwege vernielingen aan de baan en de kiosk. Muntz helpt af en toe een handje in de zaak, die wordt gerund door zijn zwager Yorick Brandsma.

Moedwillig gesloopt

"Alle apparatuur is kapotgeslagen. Vriezers, koffiemachines en ijsmachines zijn moedwillig gesloopt. Ook onze snackwagen, die nog niet eens in gebruik is, is opengebroken. Ook lag er overal vuurwerkafval. Het was een puinhoop."

Lees ook: Inbrekers slaan hun slag tijdens kerstdiner.

"Yorick heeft de politie gebeld, maar die gaf door niet te gaan kijken. Ze vonden het niet urgent genoeg, ze hadden belanrijkere dingen te doen. Nu het kromme; de politie zegt dat oud in nieuw in Almere goed en rustig is verlopen. Dan zou je denken dat ze toch wel even tijd hadden om een kijkje te nemen."

Onverzekerd

De eigenaar moet elke keer zelf voor de kosten opdraaien, want hij is niet verzekerd. "Een verzekering zou hem honderden euro’s per maand kosten. Het zou voor minder kunnen als we bijvoorbeeld een hek van 1 meter 80 om het terrein zouden plaatsen, maar dat mag niet van de gemeente. Dat is omdat het Beatrixpark een natuurpark is."

"Wij willen dat de daders gepakt worden en dat de gemeente iets doet. We willen camera’s in het Beatrixpark, verlichting en politie die ingrijpt. Ja, ze hebben wel eens daders van eerdere inbraken aangehouden, maar die werden na het opmaken van proces-verbaal weer heengezonden."

Lees ook: Politie kijkt mee bij aankoop breekijzers.

Waar ze de moed en het doorzettingsvermogen vandaan halen om elke keer weer opnieuw te beginnen? "Ik weet het soms niet. Met elke inbraak wordt moeilijker. Maar mijn zwager heeft een koophuis en vier kinderen. Hij heeft zijn bedrijfje met hart en ziel opgebouwd. Je wilt dat niet zomaar loslaten. Wij vinden het bovendien belangrijk voor Almere om door te gaan, want er is hier al niets te doen."

Commentaar

De politie van Almere is op zondag alleen bij calamiteiten bereikbaar voor commentaar, aldus woordvoerder Bernhard Jens van de politie Midden-Nederland. "Maar met oud en nieuw krijgt de politie enorm veel meldingen binnen, ook wanneer gezegd wordt dat zo’n nacht relatief rustig is verlopen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Zeker vijftiende inbraak’ bij midgetgolfclub Almere
Sluiten