Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 12 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Zeker 15.000 mensen bij stille tocht Pegida

Update 20:10: De politie meldt dat er zo’n 25.000 mensen meelopen in de stille tocht. Dit is een recordaantal voor Pegida; vorige week kwamen er 18.000 mensen op de demonstratie af.

In de Duitse stad Dresden lopen maandagavond duizenden aanhangers van de Pegida-beweging mee in een stille tocht. Ze protesteren hiermee tegen de vermeende islamisering van Europa.

Herdenkingsbandjes

Naar schatting zijn er zeker 15.000 mensen op de been. De organisatie had het publiek van te voren opgeroepen zwarte herdenkingsbandjes te dragen vanwege de aanslagen in Parijs, maar hier hebben echter maar weinig mensen gehoor aan gegeven.

Lees ook: Tienduizenden Duitsers betogen om islam

Duitse media melden dat ook een man uit Utrecht, ‘Ed der Holländer’, een toespraak hield voorafgaand aan de tocht door de Oost-Duitse stad. Hij sprak al vaker bij de manifestaties van Pegida.

Lees ook: Merkel: Islam hoort in Duitsland

Afgelasten

De Duitse minister van Justitie, Heiko Maas, riep Pegida zondag nog op om de demonstratie van vandaag af te gelasten. De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei eerder vandaag dat de islam gewoon in Duitsland thuis hoort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zeker 15.000 mensen bij stille tocht Pegida
Sluiten