Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 8 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Woede over Parijs-uitspraken Peter R. de Vries

Update 15:14: Peter R. de Vries heeft critici van repliek gediend via zijn eigen Twitter-account. Volgens De Vries hebben zij ‘de uitzending niet gezien of heel slecht geluisterd’.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft zich de woede van Twitterend Nederland op de hals gehaald na uitspraken over de aanslag op het redactiekantoor van Charlie Hebdo. De Vries was gisteren uitgenodigd bij RTL Boulevard om te praten over de schietpartij. Wat hij daar daar zei schoot bij velen echter in het verkeerde keelgat.

De Vries benadrukte dat Mohammed in het islamitische geloof niet mag worden afgebeeld. “Ze hebben bij herhaling spotprenten geplaatst die de profeet beledigden. Op het moment dat je dat doet, en je beeldt hem zelfs af in compromitterende situaties, dan roept dat heftige situaties op.”

Lafaard

Even later probeerde De Vries zijn uitspraken wat te nuanceren. “Ik probeer alleen maar aan te geven hoe erg het botst en dat dat niet te lijmen is eigenlijk.” Een heuse Twitter-woede kon de misdaadverslaggever daar echter niet mee voorkomen. Lafaard, lul en gluiperd: wie de tweets leest ziet dat De Vries er niet bepaald goed afkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.