Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 4 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Wiegel: VVD moet vasthouden aan belastingverlaging

VVD-prominent Hans Wiegel vindt dat de VVD bij het opstellen van een nieuw belastingplan moet vasthouden aan verlaging van de belastingen. Dit zei hij zondag in het televisieprogramma Business Class. Volgens de liberaal heeft zijn partij de PvdA al veel gegund. “De VVD is de PvdA wel heel erg tegemoet gekomen,” aldus Wiegel.

Topinkomens

De VVD’er doelt hiermee onder meer op het inperken van de topinkomens in de (semi)publieke sector, waar de Eerste Kamer eind vorig jaar mee instemde. Deze wet komt uit de koker van PvdA-minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken). VVD-ministers Edith Schippers (Volksgezondheid) en Stef Blok (Wonen) lieten eerder al weten deze nieuwe normen niet meteen te kunnen invoeren.

Zorgwet

Ook schaarde Wiegel zich achter de opvatting van voorzitter Ankie Broekers-Knol van de Eerste Kamer over de eventuele Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) waarmee de aangepaste wet over zorgpolissen toch aangenomen zou kunnen worden. Deze wet sneuvelde eind vorig jaar in de Eerste Kamer door verzet van drie PvdA-senatoren. Broekers-Knol vindt het inzetten van een AMvB in strijd met de Grondwet. Volgens Wiegel heeft zijn partijgenote groot gelijk, zo zei hij in het programma: "Het is een doodlopende weg."

Lees ook: Onduidelijkheid bij eventueel tweede falen zorgwet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wiegel: VVD moet vasthouden aan belastingverlaging
Sluiten