Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Wetten geven innovatie te weinig ruimte’

De overheid, politici en ambtenaren moeten meer ruimte bieden aan technologische vernieuwing omwille van de economische groei in Nederland. Dat zegt de hoogste ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken, Maarten Camps, donderdag in zijn traditionele nieuwjaarsartikel in economenblad ESB, meldt de Volkskrant.

"Vernieuwing is nodig voor welvaartsgroei", zegt Camps in een interview met de ochtendkrant. Volgens hem moeten regels en wetten voor innovatieve bedrijven veel ruimer worden geformuleerd, sneller worden ingevoerd en niet langer uitgaan van de huidige situatie.

"De overheid snijdt wetten en regels toe op hoe we het nú hebben georganiseerd. Onlinetaxidienst Uber bijvoorbeeld is een nieuw fenomeen, maar valt onder een wet uit 2000”, aldus Camps, die vindt dat beleidsmakers nieuwe technologieën niet als risico’s, maar als kansen moeten zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Wetten geven innovatie te weinig ruimte’
Sluiten