Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 6 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Wel heel erg luie oplichters

De fraudeurs achter deze zogenoemde phishingmail, zijn wel extreem lui en maken het zichzelf erg gemakkelijk om achter persoonlijke gegevens te komen. De oplichters achter de zogenaamde mail van Outlook hebben niet eens hun best gedaan om de tekst goed te vertalen. Nederlandse en Engelse woorden wisselen elkaar af. Een officiële instelling zou zo’n mail nooit versturen, laat de Fraudehelpdesk weten.

Met phishing proberen zwendelaars normaal gesproken met op echt lijkende mailtjes gegevens van slachtoffers los te peuteren. Zo kreeg de Fraudehelpdesk meldingen binnen over een mail die zogenaamd is verstuurd door Rabobank. De financiële instelling heeft het bericht over ongebruikelijke activiteiten op de rekening van de ontvanger niet verstuurd.

Wat de makers van de Outlookmail voor ogen hebben, is niet geheel duidelijk, want je moet wel erg dom zijn om hier in te trappen. Als je het bericht al kan lezen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wel heel erg luie oplichters
Sluiten