Jeroen Welling
Jeroen Welling Nieuws 12 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Weduwe terreurbroer veroordeelt aanslag

Izzana Hamyd, de weduwe van de gedode terrorist Chérif Kouachi, heeft de aanslag van haar man en diens broer op het tijdschrift Charlie Hebdo scherp veroordeeld. Haar advocaat zei maandag tegen de krant Le Parisien dat Hamyd meeleeft met de slachtoffers.

Verbazing

Hamyd zou stomverbaasd hebben gereageerd toen ze hoorde dat haar man een van de daders was van de aanslag op Charlie Hebdo. Tegen justitie heeft ze gezegd dat ze er geen weet van had dat Chérif Kouachi een terreuractie aan het voorbereiden was, meldt het ANP.

Izzana Hamyd werd na de aanslag op Charlie Hebdo aangehouden. Ze is zaterdagavond vrijgelaten.

Boumedienne

Hayat Boumedienne (26), de vrouw van de supermarktgijzelnemer Amedy Coulibaly, is inderdaad in Syrië. Dat hebben de Franse autoriteiten maandagmorgen gezegd. Er gingen al geruchten dat ze zich allang niet meer in Frankrijk bevond.

Boumedienne is naar verluidt op 8 januari, vorige week donderdag, al in Syrië aangekomen. Haar man schoot op die dag een agente dood in Parijs. Een dag later gijzelde hij een aantal mensen in een joodse supermarkt, waarbij hijzelf het leven liet. Er deden onbevestigde geruchten de ronde dat Boumedienne daarbij aanwezig was, maar in de verwarring had weten te ontkomen. Dat lijkt dus niet te kloppen.

Lees ook: Schokkende beelden bestorming supermarkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Weduwe terreurbroer veroordeelt aanslag
Sluiten