Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Nieuws 2 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Vuurwerkvrije zones Rotterdam geslaagd’

De 31 vuurwerkvrije zones in Rotterdam hebben hun dienst bewezen, dat zegt GroenLinks-raadslid Arno Bonte. De oprichter van het meldpunt voor vuurwerkoverlast stelt dat er 5 klachten zijn binnengekomen over vuurwerk dat werd afgestoken binnen een vuurwerkvrije zone. Uit de rest van de stad kwamen 4500 vuurwerkklachten binnen.

,,Vuurwerkvrije zones zijn een goede manier gebleken om de vuurwerkoverlast aan te pakken. Het experiment is geslaagd." Bonte gaat burgemeester Aboutaleb voorstellen om over een jaar nog meer vuurwerkvrije zones in te stellen.

Op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl kwamen uit het hele land 68.000 meldingen binnen. Op oudejaarsavond klaagden de meeste mensen over vuurwerkschade, gevaarlijke situaties op straat en smog door vuurwerk, waar vooral mensen met longklachten last van hadden. Op nieuwjaarsdag gingen de meeste meldingen over achtergelaten vuurwerkafval en een enkele vuurwerkknal. Tot 3 januari kunnen mensen nog vuurwerkoverlast melden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Vuurwerkvrije zones Rotterdam geslaagd’
Sluiten