Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 13 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Vrouw liet hond achter op station Schotland

Een 39-jarige vrouw heeft zich gemeld als de persoon die een shar-pei hond heeft achtergelaten op het treinstation Ayr in Schotland. Ze liet de viervoeter vastgebonden aan een reling achter met een koffer vol speelgoed en andere spullen, aldus New York Daily News.

Kai de shar-pei

Kai de shar-pei werd op 2 januari aangetroffen en meegenomen door The Scottish Society for the Prevention of Cruelty to Animals. De organisatie deelde de foto van Kai online. Het dier veroverde de harten van velen en meerdere aanbiedingen van adoptie waren het gevolg.

Lees ook: Hond met koffer vol spullen achtergelaten op station

Voormalig eigenaresse Fin Rayner (39) stelt dat ze goede redenen had Kai achter te laten, zo heeft ze gezegd tegen The Daily Record. Ze kocht het dier, die eerst Pluto heette, voor 600 dollar (ruim 500 euro) online, maar toen ze het dier ging ophalen kreeg ze naar eigen zeggen niet de hond die haar was beloofd. De vrouw wilde eerst een proefwandeling maken met de shar-pei, maar de verkoper eiste eerst een voorschot. Na haar proefwandeling keerde ze terug, maar ontbrak van de verkoper elk spoor.

Rayner moest met de trein naar huis en wist niet wat ze met de hond moest doen. Daarom besloot ze het dier vast te binden en een stationsmedewerker op de hoogte te stellen.

Strafbaar

Het dumpen van dieren is strafbaar. Daarom kan Rayner voor een bepaalde periode of voor de rest van haar leven worden uitgesloten voor het houden van dieren.

Rayner wil Kai niet, maar duizenden anderen wel. De Schotse SPCA heeft laten weten dat er meer dan 4000 dollar (zo’n 3400 euro) is gedoneerd om de hond te helpen en mensen van over de hele wereld hebben geïnformeerd naar het welzijn van de viervoeter.

Nieuw thuis

Kai is in goede handen. Het arme dier heeft een oogoperatie ondergaan. Wanneer het dier volledig is hersteld, wordt een nieuw thuis voor het dier gezocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw liet hond achter op station Schotland
Sluiten