Rens Oving
Rens Oving Nieuws 21 jan 2015

Vrouw (109): Oud worden doe je door mannen te mijden

Eet iedere dag je bord met pap leeg en blijf uit de buurt van mannen, dat is het geheim van Jessie Gallan, de oudste vrouw van Schotland.

Gallan werd begin januari 109 jaar oud en dat komt onder andere omdat ze nooit is getrouwd. „Mijn geheim voor een lang leven is wegblijven bij de mannen. Ze leveren meer gedoe op dan dat ze waard zijn”, zei ze in interview in The Daily Mail. „Daarnaast heb ik er altijd voor gezorgd dat ik genoeg beweging kreeg en eet ik elke ochtend een lekker bord warme pap.”

Gallan verliet haar ouderlijk huis waar ze samen met zes broers en zussen op een matras sliep toen ze dertien jaar oud was. Ze werkte als melkmeisje, keukenhulp en later als hotelbediende. „Ik heb altijd hard gewerkt en bijna nooit vakantie genomen. Ik heb altijd goed werk gehad met fijne mensen. Het is ongelooflijk om te zien hoe anders de wereld nu is in vergelijking met toen ik jong was.”

Jessie Galan sprak ter gelegenheid van haar verjaardag ook met Schotse televisie en blijkt bijzonder populair in haar bejaardenhuis in Aberdeen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw (109): Oud worden doe je door mannen te mijden
Sluiten