D. van Aken
D. van Aken Nieuws 23 jan 2015

Voor het eerst sinds maart 2013 matige vorst

De temperatuur in De Bilt is vannacht gedaald tot -5,7 graden en daarmee is voor het eerst sinds 31 maart 2013 sprake van matige vorst in Nederland. Dat meldt Weeronline.nl. Ook elders in het land vroor het licht tot matig.

Laagste temperatuur

De laagste temperatuur in Nederland werd behaald in IJmuiden, daar daalde de temperatuur vanochtend vroeg tot -8,8 graden. Ook in regio Groningen en Amsterdam was het koud met minima van -7,0 graden in Eelde en -6,3 graden op Schiphol. Door de kou in combinatie met mist kan het plaatselijk glad zijn.

2013

Wanneer de temperatuur lager is dan -5,0 graden en ligt tussen -5,1 en -10,0 greden spreekt men van matige vorst. Duikt de temperatuur onder de -10,0 graden dan spreken we van strenge vorst.

Voor de laatste nacht met matige vorst in De Bilt moeten we terug naar 31 maart 2013. Toen vroor het 5,3 graden. De winter duurde toen erg lang en de lente liet op zich wachten. Zelfs op 6 april wist de temperatuur nog te dalen tot 3 graden onder nul.

IJsdag

Er is een grote kans dat de temperatuur in De Bilt vandaag niet meer boven het vriespunt uitkomt. Mocht dit zo zijn dan is het tevens de eerste ijsdag sinds 11 maart 2013, toen wist de temperatuur overdag niet boven -1,3 graden uit te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Voor het eerst sinds maart 2013 matige vorst
Sluiten