Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Voice recorder AirAsia uit water gehaald

De dinsdag gevonden voice recorder uit de cockpit van het verongelukte vliegtuig van AirAsia is uit het water gehaald. Duikers vonden de zwarte doos in de buurt van de plek waar de eerste zwarte doos maandag uit het water werd gehaald.

Aanwijzingen over oorzaak

Op de voice recorder staan de gesprekken die de piloten met elkaar, de verkeerstoren en de luchtverkeersleiding voeren. De zwarte dozen moeten aanwijzingen geven over de oorzaak van de crash van eind december, die alle 162 inzittenden het leven kostte. Tot nu toe zijn 48 lichamen geborgen.

Lees ook: Zwarte doos ramptoestel AirAsia gevonden

De recorder is aan boord van een marineschip en zal naar verwachting naar Jakarta worden gestuurd voor onderzoek. Mogelijk hebben onderzoekers nog een maand nodig om alle informatie uit te lezen. De doos werd maandag gevonden, maar kon toen nog niet uit het water worden gehaald. Duikers konden toen wel de zwarte doos met de datarecorder van de bodem van de Javazee halen.

Explosie

Mogelijk is het vliegtuig van AirAsia door een explosie getroffen voordat het toestel het water raakte. De ontploffing zou het gevolg zijn geweest van een plotselinge grote verandering in de druk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Voice recorder AirAsia uit water gehaald
Sluiten