Job Halkes
Job Halkes Nieuws 6 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Vliegtuig brengt lichtvervuiling Rotterdam in kaart

De gemeente Rotterdam gaat deze maand het kunstlicht in kaart brengen en laat daarvoor vliegtuigen ’s nachts over de stad vliegen. Met de gegevens kan gekeken worden waar het lichtniveau moet worden aangepast. Overlast van de vliegtuigen is er niet, omdat ze op een hoogte van 1500 meter overvliegen.

Met het zogenaamde ‘lightmapping’ kan bijvoorbeeld worden gekeken of de buitenruimte wel efficiënt genoeg wordt belicht. Het is de eerste keer dat de gemeente deze methode gebruikt om lichtvervuiling in beeld te brengen. De gegevens worden opgeslagen door de gemeente.

De vluchten worden vanaf vandaag gehouden tussen 23.00 en 5.00 uur. In totaal heeft het vliegtuig 3,5 uur nodig om alles in kaart te brengen. Vanwege factoren als het weer zal dat niet in één keer lukken is de verwachting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vliegtuig brengt lichtvervuiling Rotterdam in kaart
Sluiten