Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 13 jan 2015 / 10:46 uur

Verwarde reiziger doet bommelding in Tilburg

Het treinverkeer van en naar Tilburg heeft gisteravond enige tijd stilgelegen. Een verwarde man had in een trein van Den Bosch naar Tilburg gedreigd zich met een bom op te blazen. Hij liep door de coupés van de trein en deed voorkomen alsof hij een bom onder zijn jas had, aldus de politie.

De gealarmeerde politie ontruimde daarop uit voorzorg het station van Tilburg, waar de trein een stop maakte. Ook werd het gehele treinverkeer in het gebied stilgelegd. Rond 21 uur werd de man op aanwijzingen van getuigen gearresteerd en afgevoerd.

Een medepassagier die de bedreigingen had gefilmd met zijn smartphone, speelde de beelden door aan de politie. De betreffende trein werd volledig doorzocht op mogelijke explosieven. Nadat er niets verdachts werd aangetroffen, werd het station en treinverkeer in Tilburg weer vrijgegeven.

De man werd dinsdagochtend verhoord. Het bleek te gaan om een verwarde man, vermoedelijk een zwerver.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verwarde reiziger doet bommelding in Tilburg
Sluiten