Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 4 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Veroordeelde brandstichter moskee verwondt 6 cipiers

In het Belgische Vorst zijn zondag zes cipiers van een gevangenis gewond geraakt toen ze werden aangevallen door een gedetineerde. Volgense de Franstalige krant La Capitale gaat het om de in december tot 27 jaar veroordeelde Rachid El Boukhari. Deze man stichtte in 2012 brand in een moskee in de Brusselse deelgemeente Anderlecht. De aanval wordt aan Het Laatste Nieuws bevestigd door de woordvoerder van het gevangeniswezen, maar deze wil niets zeggen over de identiteit van de aanvaller.

Veroordeeld

Op maandag 12 maart 2012 stichtte El Boukhari tijdens het avondgebed met een molotovcocktail brand in de Rida-moskee in Anderlecht. Hierbij kwam de 47-jarige imam van de moskee om het leven. Een andere persoon raakte bij de brand gewond en nog eens twee mensen liepen verwondingen op toen El Boukhari hen aanviel met een mes en een bijl, omdat ze de brandstichting probeerden verhinderen. Op 5 december 2014 werd El Boukhari veroordeeld tot 27 jaar cel.

Lees ook: Dode bij aanslag Brusselse moskee

Zwaargewond

Het is niet bekend waarom de man de cipiers zondag aanviel. Twee van de gevangenisbewaarders raakte zwaargewond, één van hen moest een spoedoperatie ondergaan. De andere vier liepen lichte verwondingen op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Veroordeelde brandstichter moskee verwondt 6 cipiers
Sluiten