Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 6 jan 2015 / 18:50 uur

Vermiste spullen vermoord echtpaar Exloo gevonden

Een speurder met een metaaldetector heeft gisteren bij toeval spullen gevonden die toebehoren aan het vermoorde echtpaar Veenendaal uit Exloo. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De man uit Hoogeveen vond bij een zandwinning in zijn woonplaats onder meer een camera, een laptop, een iPad mini en verder een navigatiesysteem, portemonnee en lenzen. Bij de gevonden spullen zat ook een rijbewijs met daarop de naam Veenendaal. De spullen werden vermist uit de woning van het echtpaar, dat in juli 2013 thuis in het Drentse Exloo dood werd aangetroffen. Ze bleken slachtoffers van een roofmoord.

Onderzoek

Volgens de politie is bij de zandwinning destijds gezocht naar de spullen op aanwijzing van twee broers uit Hoogeveen, die worden verdacht van drie roofmoorden. De broers zouden behalve het echtpaar in Exloo een jaar eerder ook Berend Smit uit Dwingeloo om het leven hebben gebracht.

De zaak tegen de verdachten loopt nog. De rechtbank in Assen gelastte vorige maand een nieuw psychiatrisch onderzoek. De rechtbank wil dat Admilson R. (30), een voormalig beroepsmilitair, door een deskundige wordt onderzocht om te zien of hij tijdens een missie in Afghanistan een posttraumatische stressstoornis heeft opgelopen. Hij wordt samen met zijn één jaar jongere broer Marcos verdacht van de roofmoorden.

Lees ook: Arrestaties voor moorden Exloo en Dwingeloo

Volgens de politie hebben de gevonden spullen geen invloed op de behandeling van de zaak. De bezittingen zijn vooral belangrijk voor de nabestaanden. Ze worden schoongemaakt en teruggegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vermiste spullen vermoord echtpaar Exloo gevonden
Sluiten