Jeroen Welling
Jeroen Welling Nieuws 8 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Vermiste Noor mogelijk woensdag nog gezien

De vermiste Noor Tore Grodem (21) is mogelijk woensdag nog in leven gezien op het Leidseplein.

Dat schrijft AT5 donderdag. Een getuige werd woensdag rond 13.30 bij het Leidseplein aangesproken door een verwarde jongen met een Scandinavisch accent die de weg vroeg. De getuige zocht vervolgens op zijn telefoon een foto van de vermiste Noor op en zag zijn vermoeden dat het om Tore Grodem ging bevestigd worden. Hij belde direct met 112, maar de jongen koos het hazenpad. De politie heeft nog gezocht, maar kon hem niet meer achterhalen. Daarop meldde de getuige het incident aan de vrijwillige zoekstichting Simpar.

Lees ook: Zoektocht naar vermiste Noor is tevergeefs

Grodem had volgens de getuige andere kleren aan dan toen hij verdween. Hij droeg een donkere wollen muts, blauwe jas, spijkerbroek en sportschoenen met een witte zool. Vrijwillers van Simpar trekken donderdag door Amsterdam om in de buurt van het Leidseplein te speuren naar de Noor.

Vermissing

De jonge Noor is sinds twee weken zoek. Hij was met een vriend op stap in de Escape op het Rembrandtplein. Hij ging naar buiten om te pinnen, maar keerde niet meer terug. Camera’s bij zijn hotel aan de Stadhouderskade hebben hem nog vastgelegd toen hij daar vroeg in de ochtend voor een dichte deur stond. De jonge toerist was daar afgezet door ambulancepersoneel dat hem had opgevangen omdat hij dronken was en zich niet goed voelde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vermiste Noor mogelijk woensdag nog gezien
Sluiten