Job Halkes
Job Halkes Nieuws 26 jan 2015 / 19:33 uur

Verdachte van moord Borst ‘hekelde maatschappij’

„Is dat dezelfde?” In brasserie Cantina Fabrica aan de Oudedijk in Rotterdam staan een gast en twee personeelsleden aan de bar. Een paar deuren verder bracht Bart van U. zijn zus om en nu wordt hij verdacht van de moord op oud-minister Els Borst.

Lees ook: Verdachte in moordzaak Els Borst

„Nou, hij heeft hier nooit over Els Borst gesproken”, weet barman Ron. „Hij kwam hier wel eens langs en dan zat hij hier aan de bar met zijn zonnebril op. Ik heb wel eens een gesprek met hem proberen te voeren, maar dan kom je er snel achter dat hij geestelijk gestoord is. Hij vond het niet normaal dat mensen geld verdienen. Maar verder zwaaide hij vriendelijk bij het voorbijlopen.” Volgens de barman heeft Bart begin januari twee dagen vastgezeten op het politiebureau in Amersfoort. „Hij had daar vuurwerk afgestoken en riep dat hij gearresteerd wilde worden. Een psycholoog zei echter dat hij weer de straat op kon. Maar nu we dit weten zou iedereen gewoon DNA moeten inleveren.”

Een andere buurtbewoner hoorde op het nieuws dat iemand voor de moord op Els Borst is opgepakt. „Die Bart had echt waanbeelden. Hij zag overal moslimextremisten en heeft ook wel eens gezegd dat abortus moord is. Hij had een hekel aan de maatschappij. Ik weet niet of hij precies daarom Borst heeft vermoord.” Onder de woning waar zus Lois werd doodgestoken is de eigenaar van het makelaarskantoor duidelijk. „Een gestoorde gek, een koekwaus. Hij had gewoon vast moeten zitten. Omdat hij hoger beroep ging loopt hij vrij rond. Ik ben nooit bang geweest voor hem, maar je hebt hier wel je personeel en andere mensen lopen die hij zomaar wat aan kan doen. Al denk ik wel dat hij zijn slachtoffers bewust uitkoos. Wie weet heeft hij wel meer op zijn kerfstok.” Dat er pas nu een DNA-match uitrolt verbaast hem wel. „In Amerika zou zo’n gek na twee belletjes vastzitten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Verdachte van moord Borst ‘hekelde maatschappij’
Sluiten