Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 29 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Van der Zandt: ‘Via een kruipdoor sluipdoor-weg’

‘Via een kruipdoor sluipdoor-weg’ belandde achtuurjournaalpresentator Herman van der Zandt donderdag buiten toen het NOS-pand ontruimd moest worden, zo vertelt hij na de gijzeling. Van der Zandt stond donderdagavond klaar om het Achtuurjournaal te presenteren toen hij van verslaggever Martijn Bink te horen kreeg dat iedereen het pand moest verlaten.

Uitzending vergeten

,,Dan moet je jezelf in veiligheid brengen en de uitzending vergeten. We stonden allemaal klaar voor het journaal, hadden gerepeteerd, het kon elk moment beginnen. Het zal een halve minuut voor 20.00 uur zijn geweest. Ik had contact met verslaggever Martijn Bink, die elders in het pand aanwezig was. Ik zag op het beeld dat daar iets gebeurde, maar kon niet goed precies zien wat. "

Grap?

Van der Zandt dacht nog heel even dat het een grap was, maar zag aan het gezicht van Bink dat het serieus was. ,,Dan moet je niet nadenken en zorgen dat je wegkomt. De uitzending even vergeten, en jezelf in veiligheid brengen. Je weet ook niet of er meer mensen in het pand zijn. Via een kruipdoor sluipdoor-weg zijn we buiten beland.”

Of de nieuwslezer niet bang was? Van der Zandt zegt van niet. ,,Ik heb geen pistool gezien, heb de bedreiger niet gezien, misschien dat dat scheelt. Ik heb verder ook geen tekenen van paniek gezien. We willen snel weer aan het werk."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Van der Zandt: ‘Via een kruipdoor sluipdoor-weg’
Sluiten