Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 20 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Vallend ijs vanaf trucks zorgt voor kapotte ruiten

Vallende brokken ijs vanaf vrachtwagens hebben vorige maand voor twee keer zoveel gesneuvelde voorruiten gezorgd. Automobilisten moeten met winters weer dus oppassen voor ijsblokken die van trucks en ander verkeer afkomen. Daarvoor waarschuwt Carglass, die na de sneeuwval van vorige maand het aantal gesneuvelde voorruiten door een object tegen de voorruit met zo’n 200 % zag toenemen.

In de week na Kerst kreeg Carglass 249 meer meldingen van autoruitschade ‘door objecten tegen de voorruit’. Dit werd grotendeels veroorzaakt door brokken ijs die afvielen van voorrijdende vrachtwagens. Automobilisten in Zuid-Holland (regio’s Rotterdam en Zoetermeer) werden het zwaarst getroffen door een combinatie van sneeuwval en veel verkeer.

Schade en paniek

”Automobilisten in Zuid-Holland, de regio’s Rotterdam en Zoetermeer, werden het zwaarst getroffen door een combinatie van sneeuwval en veel verkeer. In Noord-Nederland en het uiterste zuiden van het land was er door de zeer geringe sneeuwval geen toename van schadegevallen”, aldus Carglass.

De impact van een vallend ijsblok op de voorruit is groot. Niet alleen levert dit vaak flinke schade op aan de auto, automobilisten kunnen er ook van schrikken, en daardoor van de weg raken of een ongeval veroorzaken. Daarom adviseert Carglass bij winters weer en tijdens de dagen na een sneeuwbui voldoende afstand te houden van vrachtwagens.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vallend ijs vanaf trucks zorgt voor kapotte ruiten
Sluiten