Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 20 jan 2015 / 12:49 uur

Update: Krakers in beton bij ontruiming Amsterdam

Bij de ontruiming van een kraakpand in Amsterdam-Oost is de politie dinsdag op verzet gestuit van de nog aanwezige bewoners. Ze gooiden vanaf het dak verfbommetjes naar de mobiele eenheid (ME). Tot nu toe werden zeven mensen aangehouden. Zeker drie anderen zitten nog in het pand. Enkele van hen hebben zich in beton gegoten om het de politie zo lastig mogelijk te maken, zei politiecommandant Leen Schaap tegen AT5.

De ontruiming op de hoek van de Pieter Vlamingstraat en de Pontanusstraat begon rond 11.00 uur na een rechterlijk bevel. Het pand werd al zeven jaar bewoond door krakers, maar deze groep zat er volgens Schaap pas sinds donderdag. Zij trokken erin toen de coffeeshop op de begane grond eruit ging.

Waterkanon

De politie probeerde met een waterkanon het gebouw leeg te krijgen, maar moest nog flink haar best doen om de nog aanwezige mensen aan te houden. Binnen lag het bezaaid met spullen, zoals koelkasten en kerstbomen, waardoor de politie er minder makkelijk door kon.

De ME zoekt met warmtecamera’s naar nog meer mensen in het pand. Daardoor hoeven ze niet alle kamers uit te kammen.

Lees ook: 7500 keer fraude met Amsterdamse parkeervergunningen

De politie ging vorige week nog langs bij de krakers in een poging ze eruit te krijgen. Daaraan hebben ze geen gehoor gegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Update: Krakers in beton bij ontruiming Amsterdam
Sluiten