Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 7 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

UPDATE: aangehouden Nederlandse journalist vrij

De Nederlands-Turkse journalist Mehmet Ulgur is weer vrijgelaten na enkele uren te zijn vastgehouden door de Turkse politie. Dat meldt het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ulgur was na de gisteren vrijgelaten Frederike Geerdink de tweede Nederlandse journalist die in Turkije is gearresteerd.

Ulgur werd aangehouden op een vliegtuig in de Turkse stad Istanbul. Hij is volgens zijn vrouw uit de rij gehaald bij de douane en meegenomen naar de kantoren van de luchthavenbewaking. Daar werd hem verteld dat hij naar een politiebureau zou worden gebracht.

Lees ook: Nederlandse journaliste weer vrijgelaten in Turkije

Ulgur is verteld dat hij zich moet verantwoorden voor een incident in september 2013, waarbij de journalist met zijn mobiele telefoon in Turkije binnenin een rechtszaal foto’s maakte tijdens een zitting. Hij was daar destijds namens de NVJ als waarnemer tijdens een zitting tegen een andere Nederlandse journaliste, Fusun Erdogan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
UPDATE: aangehouden Nederlandse journalist vrij
Sluiten