Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 15 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Trucker beroofd van laatste foto’s van zijn vrouw

Een vrachtwagenchauffeur uit Brabant zal zijn bezoek aan Amsterdam nooit meer vergeten. Hier in de James Wattstraat in Oost verloor hij de laatste foto’s die hij van zijn vrouw die ruim een maand geleden overleed, had gemaakt. De laatste beelden van de 42-jarige moeder van zijn jonge zoontje verdwenen door een vrachtwageninbraak afgelopen dinsdag. „Hij krijgt alles vergoed, maar dat klotegeld zal hem een worst wezen. Hij wil de foto’s van zijn vrouw terug”, zegt Corina van der Wildenberg, een vriendin van het slachtoffer.

Corina, ook vrachtwagenchauffeur, is verdrietig om wat er is gebeurd. Ze vertelt het verhaal voor haar collega en vriend, omdat het hem zwaar valt. Op 4 december verloor hij zijn vrouw en de moeder van zijn kind aan kanker na een langdurig ziekbed. „Hij heeft het al zwaar en dan gebeurt er zoiets. Het is verschrikkelijk.”

Impact

Het slachtoffer was om 12 uur ‘s middags in de James Wattstraat om zijn vracht af te leveren. Hij kon zijn wagen niet voor de deur kwijt, dus parkeerde hij zijn vrachtauto om de hoek en bracht de spullen op een zogeheten kooi aap (heftruck) naar de plaats van bestemming. „Toen hij terugkwam was het raam opengebroken en was alles meegenomen zoals zijn identiteitsbewijs, Tom Tom en zelfs zijn broodtrommel. En natuurlijk de telefoon.” De man besefte in eerste instantie de impact van de inbraak nog niet. Het waren maar spullen. „Pas nadat hij vier uur in de garage had gezeten om zijn ruit te laten repareren en hij alle materialistische zaken had geregeld, besefte hij zich dat op zijn mobiele telefoon foto’s stonden. De laatste foto’s die hij van zijn vrouw heeft gemaakt.” Het gaat om een Samsung Galaxy s4 met originele donkerblauwe Samsung cover.

Facebook

Corina plaatste uit emotie meteen een oproep op Facebook. Ze doet een beroep op het gevoelsleven van de dader(s). Alles om de beelden terug te krijgen. De telefoon mag hij of zij houden. „Mocht degene die het nodig vond om andermans spullen mee te nemen enigszins een hart hebben, zorg dan dat de rechtmatige eigenaar in ieder geval zijn foto’s nog terugkrijgt. Maak een fake account”, schrijft ze op haar Facebookpagina. „En bij deze vraag ik dan ook de foto’s naar mij te sturen of in ieder geval contact op te nemen. Ik weet dat dit bericht misschien niet op de plek komt van bestemming. Hoop doet leven. Deel aub.”

De emotionele oproep is inmiddels tientallen keren gedeeld. Maar of het op de plek van bestemming komt, blijft afwachten. Mensen die iets weten kunnen mailen naar [email protected].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.