Puck Roest
Puck Roest Nieuws 10 jan 2015 / 19:56 uur

‘Topambtenaren logeren gratis op peperduur landgoed’

Topambtenaren van de Onderwijsinspectie hebben de afgelopen jaren zeker vijf keer – gratis – peperdure conferenties bezocht op een landgoed in Noord-Holland. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Andere deelnemers moesten het bezoek aan het landgoed gewoon zelf betalen, maar de inspecteurs niet. Hun rekening werd betaald door een extern bedrijf. En dat terwijl dienstreizen op kosten van bedrijven zijn in strijd met de integriteitsprincipes voor rijksambtenaren. Volgens RTL Nieuws gaat het om een exclusieve bijeenkomst voor onderwijsbestuurders, genaamd Strategie Summit Onderwijs. Deelnemers kunnen daar alleen op persoonlijke uitnodiging aanwezig zijn.

‘Publiek belang’

De bijeenkomsten met diner en overnachting vonden plaats in het landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort. Een vijfsterren-locatie, met een Michelin-restaurant. De kosten voor de dienstreis waren per persoon 1295 euro (exclusief btw). In een reactie laat de onderwijsinspectie weten dat de richtlijn van Binnenlandse Zaken "ruimte laat voor eigen afwegingen". De luxe hotelreisjes waren volgens de inspectie in "publiek belang" en de maaltijden en overnachting waren "integraal deel van de bijeenkomst".

De conferentie werd vorig jaar vooral bezocht door onderwijsbestuurders uit basisonderwijs, voortgezet onderwijs, hogescholen en universiteiten. Dat blijkt uit de deelnemerslijst waar RTL Nieuws over beschikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Topambtenaren logeren gratis op peperduur landgoed’
Sluiten