Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 jan 2015 / 06:33 uur

Tientallen in de rij voor exemplaar Charlie Hebdo

Bij twee AKO-boekhandels op Amsterdam Centraal Station stonden vrijdag tientallen mensen in de rij om een exemplaar van Charlie Hebdo in handen te krijgen. Bij elke winkel stonden rond kwart over zes ongeveer twintig wachtenden. Toen de winkels om half zeven open gingen, was het blad binnen een paar minuten uitverkocht.

Historische uitgave

Eén filiaal had 25 exemplaren ingekocht en moest uiteindelijk de laatste wachtenden in de rij teleurstellen. De belangstellenden zeiden dat ze het eerste nummer na de aanslag in Parijs van vorige week woensdag vooral willen hebben omdat het zo’n historische uitgave is. Een andere reden dat mensen het Franse satirische tijdschrift nu willen hebben, is om er zelf een mening over te kunnen vormen. De meesten hebben het blad nooit eerder gelezen.

Een enkeling wilde het blad zo graag hebben dat hij donderdagnacht voor de tweede keer op het station heeft doorgebracht. In de nacht van woensdag op donderdag stond hij ook al bij de AKO-vestiging, maar toen bleek donderdagochtend vroeg dat Charlie Hebdo die nacht niet was geleverd. Vrijdag kreeg hij het alsnog in handen. ”Het is het allemaal waard”, zei hij.

Een Belgische cartoonfanaat die de tekenaars van Charlie Hebdo al langer volgt, wil met de aankoop ”de angst doorbreken”.

Reageer op artikel:
Tientallen in de rij voor exemplaar Charlie Hebdo
Sluiten