Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 5 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Taxichauffeur leidt politie naar valsmunters

Een Amsterdamse taxichauffeur heeft de politie op het spoor gezet van een bende valsmunters. Door zijn oplettendheid konden er zondag vier mannen van 18 en 19 jaar worden aangehouden op verdenking van oplichting met vals geld.

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 januari kwamen er twee mannen bij de taxichauffeur vragen of hij geld kon wisselen. De chauffeur deed dit, maar zag later dat het briefgeld vals was. Hij deelde direct het signalement van de mannen en de auto waarin zij reden via social media.

Doorzoeking

Zondagavond bracht de taxichauffeur de politie op de hoogte en net op het moment dat hij op het politiebureau zat, kreeg hij van een collega bericht dat de verdachte auto op het Damrak reed. Agenten wisten de auto op de Prins Hendrikkade staande te houden. Bij een doorzoeking werd briefgeld aangetroffen dat vals bleek. In totaal hadden zij een kleine duizend euro aan briefgeld bij zich.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Taxichauffeur leidt politie naar valsmunters
Sluiten