Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 31 jan 2015 / 13:02 uur

Tarik Z. tegen vriend: ‘Het gaat niet best met me’

De negentienjarige Tarik Z., die donderdag enorme ophef veroorzaakte na met een nepwapen het NOS-gebouw binnen te dringen, zei een dag eerder tegen zijn goede vriend Leo Guo dat het ‘niet best’ met hem ging. Z. deed dit in een gesprek op Facebook.

Lees ook: NOS-gebouw kort ontruimd, gewapende man opgepakt

Problemen

Guo vroeg nog aan Tarik of die problemen met zijn studie te maken hadden "maar hij schreef dat het daar niet aan lag," aldus Guo. Z. zou problemen thuis hebben die er voor gezorgd hebben dat de jongen doordraaide.

“Daarna heb ik niet doorgevraagd,” vervolgt hij tegen het AD. “Ja, had ik dat maar wel gedaan. Dat denk ik nu natuurlijk ook.” Toen de familie van Guo een dag later de gijzeling op televisie zag, schrok Leo behoorlijk. “Ik dacht: dit kán niet”.

Lees ook: Tarik Z.: Ik was alleen

Complot

Tarik zou ook erg van de complottheorieën zijn, aldus Leo. Eerder schreef hij al eens een werkstuk over 9/11. Hierin schreef hij dat het een inside job was, dat de Amerikanen het zelf hebben gedaan. "Tarik heeft een bepaalde kijk op de maatschappij, ideeën over hoe het beter kan. Ik vermoed dat hij daar iets algemeens over wilde zeggen op tv," zegt Leo.

Lees ook: Wat weten we van Tarik Z.?

Tarik werd door de politie overmeesterd en blijft nog zeker twee weken vast zitten.

Reageer op artikel:
Tarik Z. tegen vriend: ‘Het gaat niet best met me’
Sluiten