Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 jan 2015

Tarik Z.: Ik was alleen

Tarik Z, de 19-jarige verdachte uit Pijnacker, die donderdagavond zendtijd eiste bij de NOS en een beveiliger gijzelde, heeft een bekentenis afgelegd. Hij heeft gezegd dat hij alleen en niet namens een terreurgroep of andere organisatie heeft gehandeld. Er was geen cyberaanval gepland, en er waren ook geen explosieven geplaatst.

Waarom hij tot zijn actie kwam wordt nog onderzocht. Volgens de politie was er in ieder geval geen verband met andere gebeurtenissen in Nederland of het buitenland.

Tarik Z. wordt om 15:00 uur voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het Openbaar Ministerie wil dat hij voorlopig vast blijft zitten.

De actie van de man, waarvan de beelden de wereld over zijn gegaan, hebben tot discussie geleid over de veiligheid van de redacties in Nederland. De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) wil daar een gesprek over met Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof en de burgemeesters van Hilversum en Amsterdam. De NVJ noemt het zeer verontrustend dat iemand blijkbaar zo makkelijk een redactie kan binnendringen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tarik Z.: Ik was alleen
Sluiten