Rutger de Quay
Rutger de Quay Nieuws 11 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Supermarktterrorist Coulibaly duikt op in video

De Franse terrorist Amedy Coulibaly is opgedoken in een video op het internet. Coulibaly is verantwoordelijk voor de gijzeling bij de Joodse supermarkt in Parijs, waarbij vier slachtoffers vielen. Na een actie van de Franse politie vond Coulibaly de dood.

Lees ook ons dossier over de aanslagen in Parijs.

Zweert trouw aan IS

In de video eist Coulibaly de schietpartij in Montrouge op, bevestigen Franse media. In het Arabisch verklaart hij trouw te zweren aan de Islamitische Staat (IS) en zegt ook in naam van die organisatie gehandeld te hebben. Het lijkt er overigens op dat een deel van de video is opgenomen voor de aanslag, en een deel daarna. Hij noemt zijn daad ‘volledig gerechtvaardigd’ en roept Franse moslims op zich ‘te verdedigen’ en heeft naar eigen zeggen onafhankelijk van de Kouachi broers te hebben gehandeld ‘om zo meer impact te creëren’. Bekijk de video, deels in het Frans en Arabisch, hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Supermarktterrorist Coulibaly duikt op in video
Sluiten