Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 30 jan 2015 / 16:10 uur

Stokslagen Saudische blogger weer uitgesteld

De Saudische blogger Raif Badawi, die in dat land is veroordeeld wegens het schrijven van kritische artikelen waarmee hij de islam zou hebben beledigd, heeft vrijdag wederom zijn wekelijkse portie van 50 stokslagen niet gekregen.

Lees ook: Stokslagen Saudische blogger Badawi uitgesteld

Gezondheid

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International meldt dat de straf opnieuw is uitgesteld wegens de gezondheid van de veroordeelde.

Lees ook: Arts vertraagt nieuwe stokslagen Saudische blogger

Stokslagen

In mei vorig jaar werd Badawi veroordeeld tot tien jaar cel, een boete en duizend stokslagen wegens belediging van de islam. De bedoeling was dat Badawi 50 stokslagen per week zou krijgen. De eerste portie kreeg hij drie weken geleden. Sindsdien zijn de stokslagen al twee keer uitgesteld, omdat hij nog niet genoeg hersteld is.

Reageer op artikel:
Stokslagen Saudische blogger weer uitgesteld
Sluiten