G. Reinards
G. Reinards Nieuws 16 jan 2015 / 12:40 uur

Stokslagen Saudische blogger Badawi uitgesteld

De Saudische blogger Raif Badawi krijgt vrijdag geen stokslagen. Volgens Amnesty International is de lijfstraf uitgesteld op medische gronden, zo meldde het Britse SkyNews. Wat die gronden precies inhouden, is niet duidelijk.

Vorige week kreeg de blogger de eerste vijftig stokslagen van in totaal duizend die hij moet ondergaan. Elke week zou hij opnieuw geslagen worden, omdat de blogger de islam beledigd zou hebben. Hij uitte onder meer kritiek op de strenge regels van het geloof, en de vermenging van staat en religie.

Lees ook: Saudische blogger krijgt eerste zweepslagen

Westerse landen reageerden woedend op de uitvoering van de lijfstraf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stokslagen Saudische blogger Badawi uitgesteld
Sluiten