Rutger de Quay
Rutger de Quay Nieuws 18 jan 2015 / 12:51 uur

Spekman: ‘PvdA’ers moeten vaker de straat op’

De partijvoorzitter van de PvdA, Hans Spekman, heeft zondag op het PvdA-congres gezegd dat politici van de partij hun tijd ‘frequent’ buiten het gemeentehuis of het Tweede Kamergebouw moeten besteden, zo meldt het ANP. Daarmee komt hij terug op zijn eerdere uitspraak, waarbij hij zei dat politici tenminste 25 procent van hun tijd ‘buiten’ zouden moeten besteden.

De partij wil haar politici graag op straat zien om weer ‘in contact te komen met de kiezer’. In een PvdA-rapport uit november stond dat politici daarom tijd zouden moeten besteden bij mensen thuis, op de werkvloer, in wijken, verenigingen of bewonersinitiatieven. De partij creëerde met de uitspraak destijds veel ophef, en komt hier dus nu op terug. Op het congres werd ook afgesproken om de PvdA-beginselen op te schrijven in het ‘rode boekje’ en dat vervolgens onder alle leden te verspreiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spekman: ‘PvdA’ers moeten vaker de straat op’
Sluiten