Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 27 jan 2015

SP: eerst fietsenrekken, dan pas parkeerverboden

De SP wil dat het Amsterdamse stadsbestuur eerst zorgt voor meer fietsenrekken voordat zij de regels om fietsen te mogen wegknippen verruimt. „De goedwillende fietser moet wel genoeg mogelijkheden hebben om zijn fiets volgens de regels kwijt te kunnen”, zegt SP-raadslid Tiers Bakker. „Het is logischer te wachten met het uitbreiden van de fietsparkeerverboden tot het parkeerprobleem is opgelost.”

Periodiek

Wethouder Litjens van Verkeer en Vervoer stelt voor om fietsen weg te knippen die langer dan een bepaalde periode buiten een fietsenrek staan. Hierover woensdag gesproken in de raadscommissie. Tot nu toe mogen alleen weesfietsen, fietswrakken en gevaarlijk geparkeerde fietsen weggeknipt worden. Uitzondering vormen het Leidseplein en het centraal station, waar al een parkeerverbod buiten de rekken geldt.

Lees ook: Fietsersbond roept gemeenten op te stoppen met wegknippen fietsen

De SP zet vraagtekens bij het wegknippen van fietsen die niet direct gevaar opleveren. „Niemand wordt daar beter van, want de gemeente legt er geld op toe. En fietseigenaren moeten helemaal naar het havengebied om hun fiets op te halen en moeten daar ook steeds meer voor betalen. Dan kan je beter de planning van de fietsmaatregelen omdraaien: eerst meer rekken en dán pas kijken of de maatregelen om fietsen weg te knippen ruimer moeten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
SP: eerst fietsenrekken, dan pas parkeerverboden
Sluiten