Job Halkes
Job Halkes Nieuws 26 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Slepende familieruzie leidt tot gruwelmoord

Een slepende ruzie tussen een broer en zus is zaterdagochtend compleet uit de hand gelopen in een woning aan de Oudedijk in Rotterdam-Kralingen. Daarbij werd de 43-jarige zus Loïs van Urk zo ernstig toegetakeld dat ze aan haar verwondingen overleed. Haar broer Bart van U., die boven haar woonde, is op de vlucht geslagen voor de politie en is nog spoorloos. Dat bevestigen meerdere bronnen tegenover deze krant.

De twee hadden al een hele lange tijd een slepende ruzie die tot voor de rechter toe werd uitgevochten. Loïs, directeur Maatschappij van de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard, wilde haar broer het huis uit hebben. Hij zou de laatste jaren enorme psychische problemen hebben. Volgens een bron dicht bij de familie werd zelfs het huis te koop gezet om een eind te maken aan de ruzie, maar toen dat op een veiling uit dreigde te draaien werd het pand teruggekocht. Bart zou werken op de scheepvaart, maar door zijn problemen meer thuis zijn geweest.

Broer Bart en zus Loïs woonden er al een lange tijd, weet een buurtgenoot te vertellen. „Het was een hele lieve vrouw volgens mij. Ze waren erg betrokken bij alles. Het is erg dat dit hier gebeurt.” Volgens hem woonde in het huis eerst nog een zus, maar die zou al eerder zijn vertrokken. Ook andere mensen in de buurt zijn aangeslagen en willen niet veel vertellen. „Het was een goede vrouw met een goede functie. Triest dat het haar is overkomen.”

Een vriendin van Lois had een afspraak met haar. Omdat het slachtoffer niet kwam opdagen, ging ze een kijkje nemen bij het huis. De vriendin trof Loïs daar dood aan en sloeg alarm. Omdat de verwarde verdachte mogelijk nog in het pand was nam de politie geen enkel risico. Met een arrestatieteam viel men de woning binnen en werd het huis helemaal uitgekamd. Forensisch onderzoekers zijn tot gistermiddag laat bezig geweest om sporen veilig te stellen.

De Ridderkerkse wethouder Henk Dokter (Zorg) bevestigd dat het gaat om de directeur Maatschappij. De gemeenten denken nog na wat ze precies gaan doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Slepende familieruzie leidt tot gruwelmoord
Sluiten