Metro
Metro Nieuws 26 jan 2015 / 12:20 uur

Slachtoffer Panama is Passageverdachte B.

De Nederlander die zaterdag in een restaurant in Panama-Stad van dichtbij werd neergeschoten, is de 44-jarige Amsterdammer Sjaak B. Dat heeft zijn advocaat Marnix van der Werf maandag bevestigd. B. is verdachte in het Amsterdamse liquidatieproces Passage en staat te boek als wapenhandelaar.

Tweede slachtoffer

Daarmee zijn in korte tijd twee op vrije voeten verkerende Passageverdachten slachtoffer geworden van vuurwapengeweld. Op 24 december werd Ali Agkün in Istanbul in zijn auto doodgeschoten. Het Openbaar Ministerie verdacht hem in het liquidatieproces van het geven van moordopdrachten.

Toestand

Het is onduidelijk wat de toestand van B. is. Berichten dat de in Panama beschoten Nederlander zou zijn overleden, werden door het ministerie van Buitenlandse Zaken tegengesproken. Advocaat Van der Werf wil er niets over zeggen. Ook voor het overige onthoudt de raadsman zich van commentaar.

Lees ook: Weer Nederlander neergeschoten in Panama

Op internet circuleren door een bewakingscamera geregistreerde beelden waarop de uitermate koelbloedige moordaanslag is te zien. B. zit aan een tafeltje tegenover een onbekende man, nabij de ingang van het etablissement. De schutter benadert zijn doelwit van achteren met een pistool in de aanslag en lost een enkel schot vanaf nauwelijks een meter afstand, richtend op het hoofd. B. valt vervolgens zijwaarts met stoel en al op de grond.

Georganiseerde misdaad

Eind december kwam een andere Nederlander om bij een schietpartij in Panama-Stad. Die moord hield volgens de Panamese politie verband met activiteiten van de georganiseerde misdaad. Een Colombiaan en een Fransman werden aangehouden.

Het is niet duidelijk of beide schietincidenten met elkaar te maken hebben.

Camerabeelden

Uit de camerabeelden blijkt dat de dader geen enkele moeite deed om zijn indentiteit te verbergen.

Waarschuwing: Deze video kan als schokkend worden ervaren

https://www.youtube.com/watch?v=aCG2zU6zX88

Reageer op artikel:
Slachtoffer Panama is Passageverdachte B.
Sluiten