Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 12 jan 2015 / 15:40 uur

Saudische geestelijke: Sneeuwpoppen verboden

Een Saudische geestelijke heeft het niet zo op sneeuwpret, zo blijkt uit zijn antwoord op een vraag van een gelovige of vaders sneeuwpoppen mogen maken met hun kinderen. Een ferm ‘neen’ was het antwoord.

Sneeuwpret

In het noorden van Saudi-Arabië ligt zeer veel sneeuw. Op een religieuze website kreeg Sheikh Mohammed Saleh al-Munajjid daarom de vraag over het maken van sneeuwpoppen. De geestelijke heeft dit verboden, omdat het bouwen van een sneeuwpop zoiets is als een afbeelding maken van een mens.

Lees ook: Gesmolten sneeuwpop te koop op Ebay

Verboden

Dit is verboden volgens de interpretatie van de islam die in het koninkrijk wordt gevolgd. "Het is niet toegestaan om een standbeeld te maken van sneeuw, zelfs niet als spel of uit plezier," aldus al-Munajjid.

Lees ook: Sneeuwpoppen, maar dan anders

"God heeft mensen genoeg ruimte gegeven om te maken wat ze willen en wat geen ziel heeft, zoals bomen, schepen, fruit, gebouwen enzovoort," zo besloot hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Saudische geestelijke: Sneeuwpoppen verboden
Sluiten