Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Nieuws 23 jan 2015 / 09:05 uur

Samaritaan betaalt peperdure operatie wildvreemde

Zoveel hoofdpijn dat je zelfs aan euthanasie denkt om er vanaf te komen. Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar dat is bij de 32-jarige Peter Ketelslegers het geval.

De man uit het Vlaamse Kortessem kampt al jaren met vreselijke clusterhoofdpijn, maar dankzij een anonieme gulle gever, is hij daar binnenkort misschien wel vanaf. Een barmhartige Samaritaan legt namelijk 25.000 euro op tafel om de experimentele operatie te betalen. “Ik deel mijn geluk graag met anderen.”

Peter kwam enkele maanden geleden al in het nieuws, nadat hij een euthanasieaanvraag had gedaan. Sinds 2007 lijdt hij al aan de zogenoemde zelfmoordhoofdpijn. Hierdoor heeft de veeboer dagelijks tien tot vijftien heftige pijnaanvallen.

Waarom zou je tienduizenden euro’s aan een totaal onbekende doneren? De reden van de gulle gever klinkt bijzonder hartverwarmend. “Ik las dat zijn ziekte gepaard gaat met de ergste pijn die een mens kan ervaren. Een pijn die zo erg is dat hij zelfs aan euthanasie denkt”, zo stelt de anonieme man. “Dat vonden mijn vrouw en ik zo erg. Een man van 32 jaar mag nog niet aan de dood denken.”

Geluk

Dat het niet om een publiciteitsstunt gaat, blijkt wel uit het feit dat de 80-jarige schenker absoluut niet met zijn naam in het Nieuwsblad wil. Wel wil hij zijn verhaal doen: “Ik was nog geen 20 jaar toen ik door tuberculose getroffen werd. Ik ben toen zwaar ziek geweest, maar ik ben erdoor geraakt. Later werd bij mij nierkanker vastgesteld en daarna ook nog prostaatkanker. Als bij wonder heb ik beide kankers overleefd.”

Lees ook: Harde kern Ajax helpt 2-jarig kindje met tumor

De bejaarde is inmiddels volledig hersteld en staat positief in het leven. “Vandaag ben ik gelukkig én gezond. En ja, mijn vrouw en ik hebben het goed, maar ik deel mijn geluk ook graag met mensen die het wat minder hebben.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samaritaan betaalt peperdure operatie wildvreemde
Sluiten