Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 jan 2015 / 14:35 uur

Rutte terughoudend over opendraaien geldkraan

Premier Mark Rutte stelt zich terughoudend op over het besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) om de geldkraan open te draaien. Tijdens zijn wekelijkse persconferentie benadrukte Rutte dat de ECB een onafhankelijke instelling is en het daarom het politici niet past om in te gaan op besluiten van de bank.

Daarnaast wees Rutte er op dat andere regeringsleiders, zoals de Duitse bondskanselier Angela Merkel, zich ook voorzichtig hebben uitgelaten over het besluit van de bank. Rutte zei wel dat de bank binnen zijn mandaat is gebleven.

Lees ook: Draghi zet de geldpersen aan

De ECB gaat de komende tijd op grote schaal staatsobligaties opkopen om zo geld in omloop te brengen om de kredietverlening, de investeringen en de consumptie te bevorderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rutte terughoudend over opendraaien geldkraan
Sluiten