Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 jan 2015 / 15:50 uur

Russische dissident Navalny negeert huisarrest

De Russische Kremlin-criticus Aleksej Navalny verzet zich tegen zijn huisarrest. Nalavny, die vorige week een voorwaardelijke celstraf kreeg voor onder meer diefstal, zegt dat hij zijn enkelband heeft afgedaan.

Lees ook: Geen cel voor Poetin-tegenstander Navalny

Het huisarrest werd een jaar geleden ingesteld tijdens het onderzoek naar zijn zaak en had na het vonnis moeten worden opgeheven, stelt Navalny. "Het is stom om op te scheppen, maar ik ben de eerste persoon in de geschiedenis van de Russische rechtspraak die na het vonnis nog huisarrest heeft."

Lees ook: Facebook blokkeert pagina Russische oppositieleider

Navalny kreeg vorige week 3,5 jaar voorwaardelijk opgelegd. Zijn broer kreeg wel celstraf, tot woede van de dissident. Die trok met 1500 aanhangers de straat op om te protesteren, maar werd door agenten naar huis begeleid vanwege het huisarrest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Russische dissident Navalny negeert huisarrest
Sluiten