Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Ruim 80 gevangenen in terroristencel in Nederland

In Nederland zijn sinds 2006 zo’n tachtig gedetineerden op de terroristenafdeling van een gevangenis geplaatst. Dat meldt staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie, in een brief aan de Tweede Kamer op woensdag.

Lees ook: Ook jihadist uit Huizen gesneuveld

Op zo’n terroristenafdeling staat de strijd tegen rekrutering en radicalisering voorop en iedere gevangene krijgt een individuele aanpak, zo valt uit de brief van de staatssecretaris op te maken.

Maatwerk

"De directeur bepaalt de mate waarin de gedetineerde in staat wordt gesteld individueel dan wel gemeenschappelijk aan activiteiten deel te nemen. Daarbij maakt de directeur de afweging of een gedetineerde contact mag hebben met medegedetineerden. Maatwerk is bij deze categorie gedetineerden van groot belang,” aldus Teeven.

Lees ook: Afgegleden tiener vindt de dood in jihadgebied

Intussen kijken de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en het Openbaar Ministerie of het huidige plaatsingsbeleid en het beleid om radicalisering tegen te gaan binnen de gevangenismuren nog verder verbeterd kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ruim 80 gevangenen in terroristencel in Nederland
Sluiten