Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 jan 2015

Ruim 2400 Rotterdammers uit de bijstand

Afgelopen jaar hebben ruim 2400 bijstandsgerechtigden in Rotterdam werk gevonden. Dat zijn er meer dan in 2013. Toen verlieten nog ruim 1700 mensen de bijstand omdat ze weer een baan hadden gevonden.

De stijging komt volgens een woordvoerder van de gemeente door het gevoerde beleid en een aantrekkende economie. Aan het einde van de collegeperiode in 2018 moeten er 12.000 mensen uit de bijstand aan het werk zijn, hebben de drie coalitiepartijen Leefbaar Rotterdam, D66 en het CDA met elkaar afgesproken.

Om bijstandsgerechtigden aan het werk te krijgen, zet verantwoordelijk wethouder Maarten Struijvenberg van Leefbaar Rotterdam onder meer in op betere beheersing van de Nederlandse taal bij de werkzoekenden. Ook wordt prioriteit gegeven aan werk voor jongeren in de bijstand.

Binnenkort komt Struijvenberg met een actieplan jeugdwerkloosheid, samen met onderwijswethouder Hugo de Jonge. Vooral in Rotterdam-Zuid wil hij die bestrijden omdat de jeugdwerkloosheid daar relatief hoog is. Struijvenberg wil dat voortaan wordt bijgehouden hoeveel mensen door een banenmarkt aan het werk komen of een opleiding gaan volgen. Dat werd tot nu toe niet gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ruim 2400 Rotterdammers uit de bijstand
Sluiten