Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Nieuws 30 jan 2015

Ruim 100 auto’s gestrand in hardnekkige file

In de file die donderdagavond ontstond tussen Arnhem en Nijmegen zijn meer dan honderd auto’s en tien vrachtwagens weggesleept. De voertuigen kwamen zonder brandstof te staan of kregen last met hun accu in de file, die uren vertraging opleverde.

Ook was er blikschade. Sommige automobilisten hebben hun wagen op de vluchtstrook achtergelaten en zijn gaan lopen.

Lees ook: Ongelukken door winterweer, vroege ochtendspits

Een sleepbedrijf is tot diep in de nacht bezig geweest om alle voertuigen van de wegen te halen. Omdat de sleepwagens zelf ook in de file kwamen te staan, duurde het soms uren voor een auto was weggesleept.

Hagel, sneeuw en opvriezing

Vooral rond Arnhem zat het verkeer door hagel, sneeuw en opvriezing van 17.30 uur tot middernacht vast. Een ritje van Arnhem naar Nijmegen (18 kilometer) duurde meer dan vier uur. Ook op de A12 stond het verkeer langdurig stil. Rijkswaterstaat zette twee speciale machines in om ijsplaten van de weg te schrapen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ruim 100 auto’s gestrand in hardnekkige file
Sluiten