Job Halkes
Job Halkes Nieuws 21 jan 2015 / 15:15 uur

Rotterdam verhelpt gevaar op straat sneller

Stadsbeheer Rotterdam gaat gevaarlijke situaties in straten en op pleinen vanaf vandaag binnen 24 uur aanpakken. Die belofte deed wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) vandaag bij de aftrap van de campagne Snel Herstel. Voorheen duurde het tot wel drie dagen voordat een dergelijke melding werd verholpen. Jaarlijks gaat het om 12.000 spoedmeldingen op een totaal van 130.000.

Volgens Eerdmans moet je dan onder meer denken aan een gat in de weg, omgevallen boom of lantaarnpaal, chemisch afval of wateroverlast. „De gemeente zorgt er voor dat er binnen 24 uur weer een veilige situatie is. Dat kan door het probleem te verhelpen of door een noodreparatie uit te voeren. Soms moeten er onderdelen worden besteld en duurt het wat langer, maar we laten de situatie altijd veilig achter.” Met deze nieuwe werkwijze lost Eerdmans een belofte uit het collegeprogramma in. „Ik ben er dan ook trots op en we blijven met deze vernieuwde aanpak ook binnen de budgetten. Wel kan het zijn dat reguliere meldingen een dagje later verholpen worden door Stadsbeheer dan nu het geval is.”

Spoedmeldingen kunnen alleen worden gedaan via het telefoonnummer 14010. „We zijn wel bezig met een app waarop Rotterdammers straks kunnen zien wat er met hun melding gedaan is.Op dit moment kan dat nog niet en bellen we terug als we de reparatie hebben uitgvoerd.” Eerdmans wil nog voor de zomer een evaluatie van Snel Herstel of het inderdaad lukt om alle meldingen in 24 uur te verhelpen. „Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we die 100 procent gaan halen. Dat is in Capelle ook gelukt.”

Bekijk hieronder de campagnefilm met Martin van Waardenberg.

https://www.youtube.com/watch?v=vI16SxJPIGI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rotterdam verhelpt gevaar op straat sneller
Sluiten