Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 15 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Rinkelend mobieltje in plafond verstoort Kamerdebat

Tweede Kamerleden en minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken keken donderdag raar op toen hun overleg enkele keren werd verstoord door een vrolijk deuntje uit een mobieltje. Tot hilariteit van de politici en hun medewerkers kwam het geluid van boven. Na wat speurwerk bleek de telefoon in een lichtbak aan het plafond te liggen.

Daardoor kon niemand het toestel op stil zetten of opnemen. ,,Dit heb ik niet eerder meegemaakt”, zei commissievoorzitter Angelien Eijsink nadat het mobieltje een paar keer was afgegaan. De telefoon was er vermoedelijk achtergelaten door een medewerker die er wat technisch werk had gedaan.

Lees ook: Prinsjesdag straks mogelijk zonder koffertje

Tijdens de schorsing van het debat kwam er een medewerker van de technische dienst met een trap naar de vergaderzaal om de achtergelaten telefoon te verwijderen. ,,De muziekstoring is verholpen. De eigenaar heeft de telefoon opgehaald”, constateerde Eijsink bij de hervatting van het overleg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rinkelend mobieltje in plafond verstoort Kamerdebat
Sluiten