Metro
Metro Nieuws 22 jan 2015 / 20:00 uur

Rijk verdient fors aan oude gebouwen

Het Rijk heeft vorig jaar bijna 240 miljoen euro binnengehaald door onder meer overtollig vastgoed van de hand te doen en grond te verhuren. Het gaat onder meer om de verkoop van oude gevangenissen, kantongerechten, kantoorgebouwen, een kazerne, jachthaven en een oude defensiebunker.

Geruild

Er werden volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken 27 gebouwen of complexen verkocht voor in totaal 125 miljoen euro. Daar komt dit jaar waarschijnlijk nog 18 miljoen euro bij voor vier grote kantoorgebouwen die in 2014 al onder voorwaarden zijn verkocht.

Verder is veel grond verhuurd voor bijvoorbeeld agrarische doeleinden en voor de plaatsing van windmolens. Dat leverde bijna 90 miljoen euro op. Ook werd grond geruild. De verkoop van zand, grind en schelpen leverde ruim 15 miljoen op en de veiling van huurrechten van tankstations langs rijkswegen bracht ruim 7 miljoen euro in het laatje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rijk verdient fors aan oude gebouwen
Sluiten