Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 9 jan 2015

Remko van Westerloo weg bij SBS

Remko van Westerloo vertrekt als programmadirecteur bij SBS. Hij wordt per februari opgevolgd door Peter Lubbers. Dat maakt SBS vrijdag bekend.

In de lift

Na 3 jaar neemt Van Westerloo afscheid als Directeur Televisie en gaat hij zijn carrière buiten SBS voortzetten. Van Westerloo is de man die met name de SBS-zender SBS6 er na een zware tijd met veel lage kijkcijfers weer bovenop hielp. Met programma’s als Utopia en Danni Lowinski gaat nu al een tijd beter met de voorheen zo kwakkelende zender.

Betreuren

CEO van SBS, Peter de Mönnink zegt het vertrek van Van Westerloo te betreuren, maar dat het tijd was voor een nieuwe directeur. ,,Ik betreur zijn vertrek, maar na zo’n periode is het goed om iemand anders, met een verse blik, deze zeer intensieve baan te laten bekleden.“

Maestro

Opvolger Peter Lubbers is afkomstig van productiebedrijf Zodiak Media waar hij algemeen directeur was. Daarvoor was hij lange tijd werkzaam binnen het programmamanagement van RTL en als directeur media bij de AVRO, waar hij onder meer groen licht gaf voor het programma Maestro. Vanaf februari is hij verantwoordelijk voor de programma’s van de zenders SBS6, Net5, Veronica en het nieuwe SBS9.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Remko van Westerloo weg bij SBS
Sluiten