Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 10 jan 2015 / 16:25 uur

Relletjes in Sao Paulo om prijsstijging ov

In het Braziliaanse Sao Paulo zijn bij demonstraties tegen prijsstijgingen in het openbaar vervoer relletjes uitgebroken. Dit meldt de NOS. De demonstraties waren georganiseerd omdat eerder deze week de prijzen van bus- en metrokaartjes met 18 procent omhoog gingen.Ook in Rio gingen zo’n 400 mensen de straat op. Hier bleef het echter rustig.

Lees ook: Brazilianen niet te lijmen met lagere prijs buskaartjes

Stenen

De eerste twee uur van de protesten verliepen probleemloos. Zo’n 2000 mensen waren de straat op gegaan. Hierna escaleerden de demonstraties. Er werd onder meer met stenen naar de politie te gooien. Ook werden ruiten van banken en winkels ingeslagen.

De politie wist de demonstranten uit elkaar te jagen met traangas en pepperspray. Vijftig relschoppers werden opgepakt.

Ongeregeldheden

In 2013 gingen de prijzen in het ov ook al met tien procent omhoog. Dit zorgde toen ook al voor grote demonstraties en ongeregeldheden in het hele land. Op verscheidene plaatsen werd naar aanleiding van de protesten de prijs weer verlaagd.

Lees ook: Prijzen ov dalen door protesten Brazilië

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Relletjes in Sao Paulo om prijsstijging ov
Sluiten