Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Rebellen willen staakt-het-vuren Oost-Oekraïne

De leiders van de zelfverklaarde volksrepublieken in Oost-Oekraïne hebben geëist dat president Petro Porosjenko van Oekraïne een staakt-het-vuren uitroept. Ook willen ze dat Kiev de zware wapens terugtrekt. Alleen dan willen zij meedoen aan gesprekken in Minsk, meldde het Russische persbureau Interfax zaterdag.

Lees ook: Vijftien militairen omgekomen in Oost-Oekraïne

Rebellenonderhandelaar Denis Poesjilin zei in Minsk dat Aleksandr Zachartsjenko van de Volksrepubliek Donetsk en Igor Plotnitski van de Volksrepubliek Loehansk niet van plan zijn te komen als Oekraïne zaterdag geen actie onderneemt.

Lees ook: Dodental door raketaanval Oost-Oekraïne loopt op

De Contactgroep Oekraïne wil zaterdag in de Wit-Russische hoofdstad overleggen over onder meer een staakt-het-vuren. Oud-president Leonid Koetsjma van Oekraïne, de Russische ambassadeur Michail Zoerabov en OVSE-vertegenwoordiger Heidi Taljavini zijn daar al aangekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rebellen willen staakt-het-vuren Oost-Oekraïne
Sluiten