Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Nieuws 1 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Rampschip onderweg naar Zuid-Italië

Vier dagen na de ramp met de veerboot Norman Atlantic kan het schip eindelijk, zoals na het ongeluk gepland, naar Italië worden gebracht. Tot nu toe lieten de weersomstandigheden de sleepoperatie niet toe.

Donderdagmiddag begon sleepboot Marietta Barretta met de Norman Atlantic op sleeptouw de reis naar de Zuid-Italiaanse havenstad Brindisi. Daar wordt het konvooi vrijdag in de loop van de ochtend verwacht, aldus het Italiaanse persbureau ANSA.

Vermisten

Als gevolg van de brand zondag kwamen zeker elf opvarenden en twee reddingswerkers om het leven. Er is nog steeds grote onduidelijkheid over tientallen vermisten.

Lees ook: Zeven doden rampschip, iedereen van boord

Er zouden nog lichamen in het scheepswrak kunnen liggen. Ook van een koopvaardijschip dat bij de reddingsoperatie bijstand heeft verleend en schipbreukelingen aan boord heeft gehaald, is niets meer vernomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rampschip onderweg naar Zuid-Italië
Sluiten